Mijn site is niet te vinden via Google

Als je een nieuwe website hebt, kan het even duren voordat de website door Google geïndexeerd wordt. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je website nog niet zichtbaar is in Google. Maar er zijn nog meer redenen waarom een site nog niet te vinden is via Google. In de blog ‘Mijn site is niet te vinden via Google’ vertellen wij je er meer over.

 

Technische problemen met de website

Als jouw website niet geïndexeerd wordt door Google, kan het aan een aantal technische aspecten liggen. Het is belangrijk dat je dit controleert en afhankelijk van het technische probleem, een passende oplossing bedenkt. Wij raden je aan om in ieder geval te controleren of de instellingen van de Yoast-plug-in correct zijn en of je website is ingesteld op https://. Als je hier geen fouten tegen komt, is het belangrijk om na te gaan of je de SEO-regels niet overtreedt.

 

Wat als je de SEO-regels overtreedt?

Als een zoekmachine zoals Google je betrapt op het overtreden van de SEO-regels, door bijvoorbeeld bepaalde tactieken te gebruiken die niet toegestaan zijn, dan kan jouw website of webpagina hierop worden afgestrafd. Een voorbeeld van een niet toegestane tactiek is het toevoegen van bepaalde zoekwoorden in een verborgen tekst. Het kan zelfs voorkomen dat je op alle andere vlakken op het gebied van SEO-optimalisatie goed scoort en toch niet zichtbaar bent in Google. Dit komt dus door het toepassen van een verboden tactiek. Doe dit dus absoluut niet, want het kan grote gevolgen hebben voor de webpagina en soms zelfs de hele website.

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je dit weer kan herstellen. Je kan controleren of Google een pagina van jouw website heeft gemarkeerd voor dit soort overtredingen/ problemen, dit kan via het tabblad ‘handmatige acties’ in Google Search Console.

 

Te veel concurrentie

Het kan ook wel eens voorkomen dat jij op een bepaalde zoekterm gevonden wil worden in Google, maar dit niet lukt omdat er simpelweg te veel concurrentie op dit zoekwoord is. Als je bijvoorbeeld een online schoenenwinkel hebt en als zoekwoord het woord ‘laars’ gebruikt, wordt het heel lastig om op de eerste pagina in de zoekmachine te staan. Probeer daarom ook niet te algemene zoekwoorden te gebruiken, maar kies wat specifiekere trefwoorden, hiermee vergroot je jouw kans om gevonden te worden in Google. Je kan in plaats van het woord laars bijvoorbeeld ‘bruine enkellaars, maat 38 gebruiken’, de moeilijkheidsgraad om gevonden te worden met deze term is al een stuk lager.

 

Hoe zorg je ervoor dat jouw site wel gevonden wordt?

Alle websites willen natuurlijk dat hun webpagina’s bovenaan in Google komen te staan. En terecht, want deze pagina’s worden het meest bezocht en meer bezoekers naar de website, betekent meer potentiële klanten, wat weer kan leiden tot meer conversie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website wel gevonden wordt. Als eerst is het belangrijk om te weten dat als je net een nieuwe website of webpagina hebt aangemaakt, het altijd even duurt voordat het geïndexeerd wordt door Google. Geef het dus wel een paar maanden de tijd om organisch te groeien.

 

Wij hebben een aantal tips voor je om de kans op een hogere positie in Google te vergroten:

  1. Zorg ervoor dat de website SEO-technisch geoptimaliseerd is.
    Als een webpagina op het gebied van SEO, goed geoptimaliseerd is, herkend Google dit en wordt de pagina gezien als een gezonde pagina. Het is vanaf dat moment slechts een kwestie van tijd voordat de webpagina hogerop gaat ranken in Google.
  2. Blijf actief en deel regelmatig, relevante content.
    Een actieve website is belangrijk, als er verouderde content op staat, klikken bezoekers snel weer weg. Daarnaast is het ook belangrijk om relevante content te delen. Als jij een website over auto’s hebt, deel dan ook echt content over auto’s.
  3. Maak gebruik van sterke, maar niet te algemene (moeilijke) zoekwoorden.
    Het gebruiken van zoekwoorden is essentieel, maar het bedenken van de juiste zoekwoorden kan nog wel eens een klus zijn. Wij raden je aan om van tevoren een zoekwoordonderzoek te doen om te kijken welke zoekwoorden goed scoren en hoe moeilijk het is om daarmee bovenaan in Google te komen. Er zijn verschillende SEO-tools waarin je zoekwoord onderzoeken kan doen, SE Ranking is er één van.
  4. Houd je aan de SEO-regels.
    Dit is misschien wel de belangrijkste tip, houd je aan de SEO-regels. Als je je hier niet aan houdt, kan je in de problemen komen met je website.

 

Ook interessant: 

Wat is domain authority 

Meer weten over BlauweLink?

085 06 08 631

contact@blauwelink.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)